• + 389 70 562 563
Кошничка
вашата кошничка е моментално празна

Често поставувани прашања

  • Дома
  • Често поставувани прашања
Не, можете да купите производ и без да се регистрирате. Потребно ќе биде да ги пополните само полињата кои се задолжителни.

Процесот на купување вклучува неколку едноставни чекори:

1.      Првиот чекор е да го изберете саканиот производ во соодветната големина, количина и боја и со кликнување на полето “додади во кошничка“ да го додадете во вашата кошничка.

2.      Во вториот чекор откако саканиот производ е додаден во вашата кошничка, можете да кликнете на полето “продолжи со купување“, доколку сакате да купите и други производи, во спротивно кликнете на копчето 'кон плаќање'.

3.      Во третиот чекор, откако ќе бидете сигурни за вашиот избор на производ потребно е да го изберете полето “НАПЛАТА“.

4.      Четвртиот чекор кој треба да го направите е да ги внесете податоците кои се неопходни за да се овозможи нарачката, односно задолжителните полиња. Во овој чекор неопходно е да се согласите со нашата политика на купување односно да ја прифатите.

5.      Внесете ги вашите податоци од платежната картичка за да може да се изврши плаќањето.

Откако ќе го извршите плаќањето ќе добиете потврда за вашата нарачка на вашиот емаил за контакт.
Не може да се извршуваат било какви промени или пак да се откажуваат веќе платени нарачки.
Откако ќе ја направите нарачката, на вашата емаил адреса ќе добиете повратен емаил за вашата нарачка со сите детални информации за истата.

Плаќањето за вашата нарачка можете да го направите со:

  • Платежна картичка (MasterCard, Maestro, Visa) -
Трансакцијата при плаќање на производот е пренасочена и се процесира преку порталот за наплата од платежни картички на Уни Банка АД Скопје. Порталот ги користи сите организациски и најнови технички мерки за заштита на податоците и сите процеси се одвиваат преку сигурна конекција со банката.Откако сте го избрале овај начин за плаќање системот автоматски ве префрла на онлајн системот за електронско плаќање  cPay Mk на Casys.  Се отвора страницата за плаќање.

Податоците кои треба да ги пополните за плаќање со картичка се: 

  • Податоци за картичката (број на платежната картичка, датум на важност, 3-цифрен код за безбедност(CVV2/CVC2), име на сопственикот).

Откако ќе ги внесете потребните податоци следно што треба да направите е да кликнете на полето продолжи.
За секоја успешна нарачка и плаќање ќе ви биде испратена електронска фактура на вашата емаил адреса која сте ја оставиле за контакт.

Нарачката ќе ви биде доставена во утврдениот рок (на однапред дадената адреса).

Производите кои ги нарачувате ќе Ви бидат доставени на адресата која ја имате наведено во рок од 3-5 работни дена по извршената online нарачка.

Трошоците за испорака изнесуваат  120,00 денари за територијата на Скопје, и 150,00 денари за останатите градови на Република Македонија. Трошоците за испорака се калкулираат при плаќање на производот/

За нарачка преку 1.000,00 денари испораката е бесплатна за цела територија на Република Македонија